3 Ağustos 2022 Çarşamba

Su İle Yapılan 1 Hafta Bayatlamayan Kabına Sığmayan Sünger Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 silme su bardağı +1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kakaolu Kısmı için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alıp köpürene kadar 3 dakika çırpalım.
  • Vanilya ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  • En son yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, eklerken içine kabartma tozu ve karbonatımızı da ekleyip çırpalım. Dilerseniz vanilyayı un ve kabartma tozu ile de ekleyebilirsiniz. Eğer kekinizi 2 renkli yapacaksanız bu aşamada hamurun 1/3’ini ayrı bir kaseye ayırarak daha sonra üzerine kakao ve su ekleyip tekrar çırpmalısınız.
  • Kabımızı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı ile her yerini güzelce yağlayalım ve iç harcımızı kalıba döküp bir kaç defa tezgahta vurup yüzündeki kabarcıkları alalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında orta kısımda kürdan ile kontrol ederek kurdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim ve ilk 20 dk. açmayalım.
  • Fırından çıkarınca yüzüne temiz bez kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakalım ve kekimizi ters çevirip kalıbından çıkaralım. Heykel gibi çıktığını göreceksiniz😍
  • ✔Ben harcımın içine 2 tane portakal kabuğu rendesi ekledim ve hamurumu ikiye bölüp iç kısmını kakaolu yaptım.
  • ✔İçine ceviz veya çekilmiş badem ve tarçın da ekleyebilirsiniz ben ikisini de denedim harika lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder