3 Ağustos 2022 Çarşamba

Orijinalini Aratmayan Ev Yapımı Limonlu Lokum Tarifi

 



Malzemeler

  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı limon suyu (Taze sıkılmış)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar (Kıvam vermesi için, tercihe bağlı)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Tercihe bağlı sarı gıda boyası

    Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar hafifçe kaynatıyoruz.
  • Bir kasede taze sıkılmış limon suyu ve 1 su bardağı nişastayı karıştırıp, topaklanmalar eriyene kadar bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz.
  • Hafif kaynattığımız şerbetin üzerine karıştırdığımız limon suyu ve nişastayı döküp yaklaşık 5 dakika karıştırıyoruz.
  • Karışıma hızlı kıvam vermesi için krem tartarımızı ekleyip, tekrardan 1-2 dakika tartarın erimesi için karıştırıyoruz.
  • Ardından limon kabuğu rendemizi ve isteğe bağlı olan sarı gıda boyamızı ekleyip 20-25 dakika macun kıvamını alana kadar karıştırıyoruz.
  • Macun kıvamını alan karışımımızı ocaktan alıyoruz ve 5 dakika ılımasını bekliyoruz.
  • Bir köşede borcam veya istediğimiz bir kaseye yağlı kağıt koyup üzerine lokumumuz yapışmasın diye ıslatıyoruz ve ardından karışımımızı ekliyoruz.
  • Karışımı en az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğimiz şekilde kesiyoruz ve tekrardan nişastaya buluyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder