Malzemeler
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı limon suyu (Taze sıkılmış)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı krem tartar (Kıvam vermesi için, tercihe bağlı)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Tercihe bağlı sarı gıda boyası
Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı su ile 2 su bardağı şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar hafifçe kaynatıyoruz.
- Bir kasede taze sıkılmış limon suyu ve 1 su bardağı nişastayı karıştırıp, topaklanmalar eriyene kadar bir çatal yardımı ile karıştırıyoruz.
- Hafif kaynattığımız şerbetin üzerine karıştırdığımız limon suyu ve nişastayı döküp yaklaşık 5 dakika karıştırıyoruz.
- Karışıma hızlı kıvam vermesi için krem tartarımızı ekleyip, tekrardan 1-2 dakika tartarın erimesi için karıştırıyoruz.
- Ardından limon kabuğu rendemizi ve isteğe bağlı olan sarı gıda boyamızı ekleyip 20-25 dakika macun kıvamını alana kadar karıştırıyoruz.
- Macun kıvamını alan karışımımızı ocaktan alıyoruz ve 5 dakika ılımasını bekliyoruz.
- Bir köşede borcam veya istediğimiz bir kaseye yağlı kağıt koyup üzerine lokumumuz yapışmasın diye ıslatıyoruz ve ardından karışımımızı ekliyoruz.
- Karışımı en az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğimiz şekilde kesiyoruz ve tekrardan nişastaya buluyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder