9 Kasım 2022 Çarşamba

Limon Soslu Limonlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt (Oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır/buğday)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Kontrollü gidelim mutlaka)
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu küçük limonsa 2 adet limonun suyu konulabilir
  • Limon sosu için;

    • 1 limon suyu
    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

      Nasıl Yapılır?

    • 4 adet yumurtayı, 1,5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilini iyice beyazlayıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
    • Yumurta, şekeri ve vanilini çırptıktan sonra 1 su bardağı ılık sütü ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip 10-15 saniye çırpalım.
    • Kontrollü giderek unu ve kabartma tozunu elekten geçirip pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar çırpalım.
    • En son aşamada limon suyunu ve limon kabuğunu da ekleyip bu malzemelerle de birkaç kere karıştırdıktan sonra yağlayıp unladığımız kek kalıbımızın içine aktaralım.
    • Önceden ısıtılmış 180° fırında alt-üst fan ayarlı fırına atalım.
    • İlk yarım saat fırınımızın kapağını hiç açmayalım.
    • Yarım saatten sonra kızarma derecesine kendiniz karar verip çıkartabilirsiniz. Ben bir tık çok kızarmış seviyorum. :).
    • Kekimizin ilk sıcağı geçince (kek kalıbına elimiz rahatlıkla değebiliyorsa) dikkatli bir şekilde kekimizi ters çevirelim.
    • Sunum tabağımıza alıp limon sosumuzu karıştırıp kekimizin üstüne gezdirelim.
    • Gönlünüzce süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. 🍋 afiyet olsuuun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder