Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt (Oda sıcaklığında olmalı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır/buğday)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Kontrollü gidelim mutlaka)
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 limon suyu küçük limonsa 2 adet limonun suyu konulabilir
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 4 adet yumurtayı, 1,5 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilini iyice beyazlayıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
- Yumurta, şekeri ve vanilini çırptıktan sonra 1 su bardağı ılık sütü ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip 10-15 saniye çırpalım.
- Kontrollü giderek unu ve kabartma tozunu elekten geçirip pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar çırpalım.
- En son aşamada limon suyunu ve limon kabuğunu da ekleyip bu malzemelerle de birkaç kere karıştırdıktan sonra yağlayıp unladığımız kek kalıbımızın içine aktaralım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında alt-üst fan ayarlı fırına atalım.
- İlk yarım saat fırınımızın kapağını hiç açmayalım.
- Yarım saatten sonra kızarma derecesine kendiniz karar verip çıkartabilirsiniz. Ben bir tık çok kızarmış seviyorum. :).
- Kekimizin ilk sıcağı geçince (kek kalıbına elimiz rahatlıkla değebiliyorsa) dikkatli bir şekilde kekimizi ters çevirelim.
- Sunum tabağımıza alıp limon sosumuzu karıştırıp kekimizin üstüne gezdirelim.
- Gönlünüzce süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz. 🍋 afiyet olsuuun!.
Limon sosu için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder