Malzemeler
- 5 orta boy havuç
- 1 paket sade petibör bisküvi
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 silme çay kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
Üzeri ve tabanı için;
- Hindistan cevizi
- Tarçın
Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı rendelEyelim. Şekeriyle beraber tavaya alarak suyu çekene kadar pişirelim.
- Süre sonunda ceviz ve tarçınını ekleyerek güzelce karıştıralım ve 5 dakika bekletelim bu sırada petibörlerimi ufak ufak ufak bölerek havuçlarımızın üzerine ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Kare borcamımıza hindistan cevizi sepermelim. Hazırlamış olduğumuz karışımı dökerek eşit şekilde yayalım.
- Diğer yandan muhallebi için vanilya ve tereyağı hariçindeki malzemeleri tencerimize alarak koyulaşıp göz göz olana dek çırpalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek çırpalım ve ocağın altını kapatalım.
- Muhallebimizide eşit şekilde dökerek hindistan cevizini serpelim. İlk sıcağı geçince buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder