5 Aralık 2022 Pazartesi

10 Dakikada Fırınsız Havuç Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 orta boy havuç
  • 1 paket sade petibör bisküvi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 silme çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin

Üzeri ve tabanı için;

  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

    Nasıl Yapılır?

  • Havuçlarımızı rendelEyelim. Şekeriyle beraber tavaya alarak suyu çekene kadar pişirelim.
  • Süre sonunda ceviz ve tarçınını ekleyerek güzelce karıştıralım ve 5 dakika bekletelim bu sırada petibörlerimi ufak ufak ufak bölerek havuçlarımızın üzerine ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Kare borcamımıza hindistan cevizi sepermelim. Hazırlamış olduğumuz karışımı dökerek eşit şekilde yayalım.
  • Diğer yandan muhallebi için vanilya ve tereyağı hariçindeki malzemeleri tencerimize alarak koyulaşıp göz göz olana dek çırpalım. Vanilya ve tereyağını ekleyerek çırpalım ve ocağın altını kapatalım.
  • Muhallebimizide eşit şekilde dökerek hindistan cevizini serpelim. İlk sıcağı geçince buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder