5 Aralık 2022 Pazartesi

El Açması Midye Baklava Tarifi

 

Malzemeler

Kaymak için:

  • 1/2 (yarım) lt süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamur için;

  • 25 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay barda sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı baklavalık un

Açarken;

  • Nişasta

Üzerine;

  • 150 gram tereyağı

İç harcı için

  • 1 kase ceviz içi

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, sıvı malzemeleri tuzu bir kaba ekleyip karıştıralım. Unu kontrollü ekleyelim, yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Bezeleri oluşturalım.
  • Merdane ile çay tabağı kadar açalım. Ara katlarına bolca nişasta ilave edelim.
  • Üst üste koyalım. Üzerini sarıp buzdolabında en az 20 dakika bekletelim.
  • Kaymağını hazırlayalım. Sütü ve irmiği tencereye alıp koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim. Soğuması için yayvan bir kaba boşaltalım.
  • Hamuru oklava ile ince olacak şekilde açalım. Oklavaya sarıp büzüştürelim. Tekrar oklavadan ayıralım.
  • Kaymaktan 1 tatlı kaşığı kadar aralıklı bir şekilde koyalım. Üzerine ceviz ilave edelim.
  • Kenar katlarını üzerine katlayıp elimizle ara boşlukları sıkalım. Bir bıçak yardımı ile sıktığımız kısımlardan keselim.
  • Uçlarını sıkıp tepsiye dizelim. Hepsini aynı şekilde yapıp tamamlayalım.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Şerbetini ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 15 dakika kadar kaynatalım.
  • Pişen baklavayı ocağa alıp altını kısık açalım.
  • Üzerine sıcak şerbeti dökelim. Dinlendirip şerbeti çekince servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder