Malzemeler
Kaymak için:
- 1/2 (yarım) lt süt
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Hamur için;
- 25 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay barda sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı baklavalık un
Açarken;
- Nişasta
Üzerine;
- 150 gram tereyağı
İç harcı için
- 1 kase ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağı, sıvı malzemeleri tuzu bir kaba ekleyip karıştıralım. Unu kontrollü ekleyelim, yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Bezeleri oluşturalım.
- Merdane ile çay tabağı kadar açalım. Ara katlarına bolca nişasta ilave edelim.
- Üst üste koyalım. Üzerini sarıp buzdolabında en az 20 dakika bekletelim.
- Kaymağını hazırlayalım. Sütü ve irmiği tencereye alıp koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim. Soğuması için yayvan bir kaba boşaltalım.
- Hamuru oklava ile ince olacak şekilde açalım. Oklavaya sarıp büzüştürelim. Tekrar oklavadan ayıralım.
- Kaymaktan 1 tatlı kaşığı kadar aralıklı bir şekilde koyalım. Üzerine ceviz ilave edelim.
- Kenar katlarını üzerine katlayıp elimizle ara boşlukları sıkalım. Bir bıçak yardımı ile sıktığımız kısımlardan keselim.
- Uçlarını sıkıp tepsiye dizelim. Hepsini aynı şekilde yapıp tamamlayalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
- Şerbetini ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra 10 15 dakika kadar kaynatalım.
- Pişen baklavayı ocağa alıp altını kısık açalım.
- Üzerine sıcak şerbeti dökelim. Dinlendirip şerbeti çekince servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder