Malzemeler
Hamuru için;
- 100g tereyağ oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 poşet (37 gram ) vanilyalı puding tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı badem tozu
- 130 gram un
Arası için;
- 4 adet elma (soyulmuş ve ince küpler halinde doğranmış)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı karamel sosu
Üzerinin kıtırı için;
- 100 gram soğuk tereyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram un
Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 110 ml Kullandığım kalıp ölçüsü: 22 cm
Nasıl Yapılır?
- Elmalar tencereye alınır, üzerine şeker ve karamel eklenir karıştırılarak 5 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Keki için; tereyağ, şeker ve vanilya çırpılır, yumurta sıvı yağ eklenir çırpılır. En son un, puding ve kabartma tozu ve badem tozu ilave edilip tekrar çırpılır.
- Yağlanmış kek kalıbın içerisine kek harcı boşaltılır. Üzerine soğuk elmalı harç boşaltılır.
- Kıtır hamuru için; tereyağı, şeker ve un toprak kıvamına gelene kadar el yardımıyla karıştırılır. Hazırlanan kıtır elmaların üzerine boşluk kalmayacak şekilde serpilir. Ardından file badem serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli alt/üst ayar fanlı fırında 50 dakika kontrollü olarak pişirilir, her fırın bir değil. Üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. 💖afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder