5 Aralık 2022 Pazartesi

Karamelli Elmalı Turta Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 100g tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 poşet (37 gram ) vanilyalı puding tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı badem tozu
  • 130 gram un

Arası için;

  • 4 adet elma (soyulmuş ve ince küpler halinde doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı karamel sosu

Üzerinin kıtırı için;

  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gram un

Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 110 ml Kullandığım kalıp ölçüsü: 22 cm 

Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar tencereye alınır, üzerine şeker ve karamel eklenir karıştırılarak 5 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Keki için; tereyağ, şeker ve vanilya çırpılır, yumurta sıvı yağ eklenir çırpılır. En son un, puding ve kabartma tozu ve badem tozu ilave edilip tekrar çırpılır.
  3. Yağlanmış kek kalıbın içerisine kek harcı boşaltılır. Üzerine soğuk elmalı harç boşaltılır.
  4. Kıtır hamuru için; tereyağı, şeker ve un toprak kıvamına gelene kadar el yardımıyla karıştırılır. Hazırlanan kıtır elmaların üzerine boşluk kalmayacak şekilde serpilir. Ardından file badem serpiştirilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli alt/üst ayar fanlı fırında 50 dakika kontrollü olarak pişirilir, her fırın bir değil. Üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. 💖afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder