7 Aralık 2022 Çarşamba

250 Gr Kıymayla Şişte Patlıcan Sarma Tarifi

 

Malzemeler

  • 250-300 gram kadar kıyma
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesip, yarım saat tuzlu suda bekletelim.
  • Bu arada köftesi için bir kaba kıyma, rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatları alıp güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, oval köfte şekli verip, tabağa alalım.
  • Köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Tuzlu suda acısı çıksın diye beklettiğimiz patlıcanların suyunu süzüp, iyice yıkayalım ve kurulayalım.
  • Bir tavaya yağı alalım ve patlıcanların 2 tarafını da kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra köftelerimizi de kızartalım ve bir tabağa alalım.
  • Düz bir tabağa bir dilim kızarmış patlıcanı alalım ve ucuna bir tane köfte yerleştirelim. Bu köfteyi patlıcana saralım.
  • Sardığımız köfteyi çöp şişe takalım. Ardından domates biber, patlıcan sarma, domates, biber, patlıcan sarma olacak şekilde şişe dizelim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Sosu için geniş bir kasenin içine gerekli malzemeyi alıp, iyice karıştıralım.
  • Bu sosu yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Bir yağlı kağıdı ıslatıp, suyunu sıkalım ve tepsinin üzerine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 240 derecede 20 dakika üzeri kapalı bir şekilde, 5 dakika üzeri açık bir şekilde pişirelim. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz 🤌😍😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder