Malzemeler
- 250-300 gram kadar kıyma
- 3-4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Tuz
Sosu için;
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesip, yarım saat tuzlu suda bekletelim.
- Bu arada köftesi için bir kaba kıyma, rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatları alıp güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, oval köfte şekli verip, tabağa alalım.
- Köfteleri yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
- Tuzlu suda acısı çıksın diye beklettiğimiz patlıcanların suyunu süzüp, iyice yıkayalım ve kurulayalım.
- Bir tavaya yağı alalım ve patlıcanların 2 tarafını da kızartalım.
- Kızaran patlıcanları peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım.
- Patlıcanları kızarttıktan sonra köftelerimizi de kızartalım ve bir tabağa alalım.
- Düz bir tabağa bir dilim kızarmış patlıcanı alalım ve ucuna bir tane köfte yerleştirelim. Bu köfteyi patlıcana saralım.
- Sardığımız köfteyi çöp şişe takalım. Ardından domates biber, patlıcan sarma, domates, biber, patlıcan sarma olacak şekilde şişe dizelim ve tepsiye yerleştirelim.
- Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Sosu için geniş bir kasenin içine gerekli malzemeyi alıp, iyice karıştıralım.
- Bu sosu yemeğimizin üzerine dökelim.
- Bir yağlı kağıdı ıslatıp, suyunu sıkalım ve tepsinin üzerine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 240 derecede 20 dakika üzeri kapalı bir şekilde, 5 dakika üzeri açık bir şekilde pişirelim. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz 🤌😍😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder