7 Aralık 2022 Çarşamba

Asya Sebze Tavası Muhteşem Bir Lezzet Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 küçük paket şeker bezelye
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet pırasa
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük zencefil (pembe boy)
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 250 ml sebze suyu
  • 2 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam esmer şeker
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • 1-2 yemek kaşığı susam yağı
  • 100 gram bezelye (buzluktan)
  • 1 kırmızı biber
  • Yanına çok yakışan basmati pilavı

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan ,sarımsak kabuğu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın (ben ikiye böldüm evdekiler soğan sevmiyor) wok tavada susam yağı, soğan, sarımsak ve zencefili soteleyin. Yarı yarıya küçülene kadar mantarları soteleyin.
  • Kar bezelyelerinin uçlarını kesin, havuç, pırasa ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, bezelyeleri tavaya alın. Kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Sebze suyunu 2 çay kaşığı mısır nişastası ile karıştırın ve tavaya ekleyin. 3 yemek kaşığı soya sosu, tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın ve 5 dakika kaynamaya bırakın. Pirinci ambalaj üzerindeki talimatlara göre pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder