Malzemeler
- 1 küçük paket şeker bezelye
- 1 büyük havuç
- 1 adet pırasa
- 1 paket mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük zencefil (pembe boy)
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 250 ml sebze suyu
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 tutam esmer şeker
- 1 tutam tuz ve karabiber
- 1-2 yemek kaşığı susam yağı
- 100 gram bezelye (buzluktan)
- 1 kırmızı biber
- Yanına çok yakışan basmati pilavı
Nasıl Yapılır?
- Soğan ,sarımsak kabuğu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın (ben ikiye böldüm evdekiler soğan sevmiyor) wok tavada susam yağı, soğan, sarımsak ve zencefili soteleyin. Yarı yarıya küçülene kadar mantarları soteleyin.
- Kar bezelyelerinin uçlarını kesin, havuç, pırasa ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın, bezelyeleri tavaya alın. Kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Sebze suyunu 2 çay kaşığı mısır nişastası ile karıştırın ve tavaya ekleyin. 3 yemek kaşığı soya sosu, tuz ve karabiber ekleyin, iyice karıştırın ve 5 dakika kaynamaya bırakın. Pirinci ambalaj üzerindeki talimatlara göre pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder