Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gram oda ısısında margarin veya tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartama tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 3 adet kırmızı elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı yapalım. Elmalarımızı soyalım ve rendenin iri kısmı ile rendeleyelim.
- Tavamıza rendelenmiş elmaları alıp orta ateşte karıştırarak suyu çıkana kadar kavuralım.
- Elmalar kavrulduktan sonra üzerine şekeri,cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için margarinimizi,yumurtamızı,süt ve yoğurdumuzu iyice karıştıralım.
- Ardından nişasta,pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım. Daha sonra azar azar unumuzu ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve merdane yardımı ile orta kalınlıkta açalım.
- Daha sonra bıçağımızla 5 tane uzunca çizikler atalım.
- İç harcımızı koyup saralım.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri hafif kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim.Deneyecek olan herkese afiyet şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder