7 Aralık 2022 Çarşamba

Lezzetiyle Dillere Destan Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram oda ısısında margarin veya tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartama tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 3 adet kırmızı elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcımızı yapalım. Elmalarımızı soyalım ve rendenin iri kısmı ile rendeleyelim.
  • Tavamıza rendelenmiş elmaları alıp orta ateşte karıştırarak suyu çıkana kadar kavuralım.
  • Elmalar kavrulduktan sonra üzerine şekeri,cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamurumuz için margarinimizi,yumurtamızı,süt ve yoğurdumuzu iyice karıştıralım.
  • Ardından nişasta,pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım. Daha sonra azar azar unumuzu ekleyip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve merdane yardımı ile orta kalınlıkta açalım.
  • Daha sonra bıçağımızla 5 tane uzunca çizikler atalım.
  • İç harcımızı koyup saralım.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri hafif kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • İlk sıcaklığı geçen kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim.Deneyecek olan herkese afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder