Malzemeler
- 2-3 adet tavuk baget (göğüs yada kalçada olur)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı mercimek (görseldeki 1 su bardağı fazla geldi)
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı kadar tavuk suyu
- 6-7 su bardağı su
- Yeterince tuz
- 1 ‘er çay kaşığı karabiber,pulbiber,nane,kekik,kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etlerimizi tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyup tavuk etlerimizi pişirelim ve pişen etlerimizin suyunu süzelim soğuyunca etleri didikleyip kenara alalım suyunu çorbada kullanacağız.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım eritelim, yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ilave edip biraz kavuralım unu ekleyelim biraz kavuralım, salçayı ekleyelim kavuralım.
- Mercimeği, tavuk suyunu ve 6-7 su bardağı normal su ilave ederek karıştıralım kaynamaya bırakalım, çorbamızın dibi yapışmaması için arada karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Mercimekler yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte çorbamızı kaynatalım ve pişen mercimeği blendırdan geçirelim.
- Çorbamızın içine yarım su bardağı tel şehriye, didiklenmiş tavuk etleri, kabuğu soyulup küçük doğranmış domates, tuz ve baharatları ilave ederek şehriyeler pişene kadar orta derece ateşte çorbamızı pişirelim.
- Eğer kıvamı katı olursa biraz daha su ilave edelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder