3 Aralık 2022 Cumartesi

Aşçıbaşı Çorbası (Vitamin Deposu Çok Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2-3 adet tavuk baget (göğüs yada kalçada olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı mercimek (görseldeki 1 su bardağı fazla geldi)
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı kadar tavuk suyu
  • 6-7 su bardağı su
  • Yeterince tuz
  • 1 ‘er çay kaşığı karabiber,pulbiber,nane,kekik,kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk etlerimizi tencereye alalım üzerini geçecek kadar su koyup tavuk etlerimizi pişirelim ve pişen etlerimizin suyunu süzelim soğuyunca etleri didikleyip kenara alalım suyunu çorbada kullanacağız.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alalım eritelim, yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ilave edip biraz kavuralım unu ekleyelim biraz kavuralım, salçayı ekleyelim kavuralım.
  • Mercimeği, tavuk suyunu ve 6-7 su bardağı normal su ilave ederek karıştıralım kaynamaya bırakalım, çorbamızın dibi yapışmaması için arada karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  • Mercimekler yumuşayıp pişene kadar kısık ateşte çorbamızı kaynatalım ve pişen mercimeği blendırdan geçirelim.
  • Çorbamızın içine yarım su bardağı tel şehriye, didiklenmiş tavuk etleri, kabuğu soyulup küçük doğranmış domates, tuz ve baharatları ilave ederek şehriyeler pişene kadar orta derece ateşte çorbamızı pişirelim.
  • Eğer kıvamı katı olursa biraz daha su ilave edelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder