Malzemeler
- 0,5 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 0,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
İçi için;
- Sürülebilir çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm malzemeleri koyalım ve hamur kıvamında olana kadar yoğuralım.
- Hamurun üzerine streç film örterek 20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru rulo şeklinde saralım ve bıçak yardımı ile 15 parçaya bölelim. Beze haline getirelim.
- Sonra bezelerimizi oklava yardımı ile açalım ve içine sürülebilir çikolatadan 1 yemek kaşığı koyalım. Hamurları kapatalım.
- Tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8 dakika pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım ve dilediğimiz gibi servis edelim. Afiyet olsun. !!!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder