7 Aralık 2022 Çarşamba

Tencere Palamut Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet dilimlenmiş palamut
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kapari
  • 50 gram tereyağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) (en küçük boy) çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Palamutları tuzlu suda yıkayıp süzmeye bırakalım. Soğanları ay şeklinde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  • Tenceremize önce soğanları ardından biberleri sonrada domatesi ilave edelim. Tuz ile tatlandıralım (fazla kaçırmayalım balıkların üzerinede tuz serpeceğiz) üzerine palamutları dizelim.
  • Tuz ve karabiber serpelim (renkli karabiberler varsa daha iyi olur) defne yapraklarını koyalım. Zeytinyağı gezdirelim. 1 büyük limonun yarınının kabuklarını soyup dilimleyip diğer yarısını sıkıp tencereye ilave edelim. Kaparileri de ilave edelim.
  • Tereyağı küçük küçük dilimleyip yemeğe aktaralım. Tencerenin kenarlarından olacak şekilde suyumuzu koyalım. Üzerini kapatıp pişirmeye bırakalım.
  • Altını kapatıp maydanozları ilave edip 5 dk kadar tencerenin kapağı kapalı dinlendirelim. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder