Malzemeler
- 1 adet dilimlenmiş palamut
- 2 adet domates
- 1 büyük kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 2 defne yaprağı
- 1 adet limon
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kapari
- 50 gram tereyağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) (en küçük boy) çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Palamutları tuzlu suda yıkayıp süzmeye bırakalım. Soğanları ay şeklinde doğrayalım. Biberleri ve domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
- Tenceremize önce soğanları ardından biberleri sonrada domatesi ilave edelim. Tuz ile tatlandıralım (fazla kaçırmayalım balıkların üzerinede tuz serpeceğiz) üzerine palamutları dizelim.
- Tuz ve karabiber serpelim (renkli karabiberler varsa daha iyi olur) defne yapraklarını koyalım. Zeytinyağı gezdirelim. 1 büyük limonun yarınının kabuklarını soyup dilimleyip diğer yarısını sıkıp tencereye ilave edelim. Kaparileri de ilave edelim.
- Tereyağı küçük küçük dilimleyip yemeğe aktaralım. Tencerenin kenarlarından olacak şekilde suyumuzu koyalım. Üzerini kapatıp pişirmeye bırakalım.
- Altını kapatıp maydanozları ilave edip 5 dk kadar tencerenin kapağı kapalı dinlendirelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder