Malzemeler
- 250 gram Tuzsuz Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı Pudra Şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 – 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı Çiğ Badem (iri çekilmiş)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına sırasıyla un, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, yumurta ve tereyağını alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Kıvam alan kurabiye hamuruna iri çekilmiş bademleri de ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız hamurdan dilediğimiz boyutlarda parçalar koparıp şekillendirerek fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında, alt üst fansız ayarda, 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alalım. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder