Malzemeler
Tabanı için;
- 4 paket burçak bisküvi
- 6 yemek kaşığı dolusu tereyağ (eritilmiş)
Kreması için;
- 600 gr labne
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 paket krema
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı şeker
- Limon rendesi
- 500gr yaban mersini
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- İsterseniz karamel sos veya benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Evet öncelikle tabanı yapalım bisküvileri rondodan çekelim ve tereyağını eritip bisküvi ile karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbına tabanı döküp, bastıralım be sıkıştıralım.
- Dolaba dinlenmeye bırakalım daha sonra karıştırma kabına labne ve şekeri alıp iyice çırpalım ve süzme yoğurt limon rendesi, krema un, nişasta ekleyip karıştıralım ve yumurtaları tek tek ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 175 ° fırında 45 dk pişirelim (burada püf noktası fırına keki koyarken ısıya dayanıklı bir kapla su da koyalım ki cheese cake çatlamasın)
- O pişerken sosumuzu hazırlayalım. Eveet şimdi sıra sosumuzda yaban mersinlerini sos tenceresine alıp üzerine şeker ekleyip pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca nişasta ekleyip sürekli olarak karıştırıyoruz ve en son blender dan getiriyoruz. Ben parlak olaması için altını kapattıktan sonra bir parça tereyağı koydum.
- Soğuması için kenara alalım ve 45 dk sonunda cheesecakekimiz pişti. Bir 5dk kadar fırında kapağı açık şekilde bekleyelim ve daha sonra sosumuzu üzerine yayalım. Bir gece dnlendirip servis edelm afiyetler olsun.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder