Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı su (kahveyle karıştırıyoruz)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
Süslemek için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
- Fıstık
Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kapta birleştirip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan fındık büyüklüğünde hamurlar alıp badem şeklini veriyoruz. Hamurumuzun ortasına kürdanla şekil veriyoruz.
- 180 derecede ısıttığımız fırında 15-20 dk kontrollü pişirelim. Fırınınızın ayarına göre kontrol ederek pişirin.
- Dilerseniz pişen kurabiyelerimizin uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp, hindistan cevizi ve fıstığa bulayarak süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder