Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy bal kabağı (250gr)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1adet kapya
  • 1 diş sarımsak
  • 1 minik patates (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zerdeçal (çok az attım çok sevmiyorum)
  • Tuz
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Kaynar su
  • Zeytin yağı

     Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını yıkayıp ortadan ikiye bölelim, içindeki çekirdeklerini çıkaralım, kabuklarını soyup dilimleyelim.
  • Tenceremize zeytinyağı ekleyip dilimlediğimiz bütün sebzeleri içine atalım 1-2 dakika kadar kavuralım.
  • Daha sonra kemik suyunu ve kaynar suyu ilave edelim.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen sebzeleri blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alalım.
  • Tüm baharatlarını ekleyip 5 dk daha pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar