Malzemeler
- 3 tane kabak (rendelenmiş)
- 2 tane havuç (büyükse 1 tane) rendelenmiş
- 1 tane kuru soğan (küçük doğranmış)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tane kapya biber (küçük doğranmış)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı domates konserve
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (sizin ölçünüz)
- 1,750ml kaynar su
Serviste üzerine;
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ, soğan ve sarımsağı alıp fazla kızartmadan birazcık kavuruyoruz üzerine sırasıyla biber, havuç, kabak ilave edip karıştırıyoruz ocağı kısıp sebzeler biraz yumuşayana kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Üzerine mercimeği ve domates konserveyi ilave ediyoruz tuzunu atıp üzerine kaynar su döküyoruz tencerenin kapağını kıyılı kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz mercimek ve sebzeler yumuşayınca blenderden çekiyoruz.
Not:Çocuklar var diye ben içine karabiber katmadım ama hiç gerekte yokmuş bu hali çok güzel oldu isteyen serviste üzerine ekebilir biz pul biber serptik yeterli geldi afiyet olsun🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder