Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (tepeli kullandım)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı+1 tepeli yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker alınır ve 5 dakika boyunca mikserin yüksek devrinde kabarıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Sıvıyağ süt ve vanilin ilave edilir çırpılır. Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek ilave edin ve un hamura karışacak kadar çırpalım.
- Portakal kabuğu rendesi ve iri çekilmiş ceviz içi de ilave edilerek mikserin düşük devirde hamura karışacak kadar çırpılır ve kenarları yağlanmış kek kalıbına hamurun tamamı boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece alt üst ayar fırında 40 dakika pişirilir.
- Pişen keki kalıptan kolay çıkartmak için mutlaka soğumasını bekleyin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder