Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli)
- 100 gram bitter kuvertür çikolata
- 3 adet orta boy olgun muz
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı haliyle)
- 4 yemek kaşığı tef unu
- 3 yemek kaşığı kinoa unu
- 2 yemek kaşığı kuru vişne (veya sevdiğiniz başka bir kuru meyve)
- 50 gram fındık
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Yumurtaları çırpmak için;
- 1 çimdik tuz
Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve tuz köpürene kadar çırpılır.
- Ayrı bir kapta muzlar ezilir, eritilmiş çikolata ve bal eklenerek karıştırılır. Bu karışım yumurtalara eklenerek el mikseri ile karıştırılır.
- Hindistan cevizi yağı eklenip karıştırılır (benim hindistan cevizi yağım yumuşaktı, eritmeye ihtiyaç duymadım, donuk ve sertse eritip yumuşatmak gerekir).
- Unlar ve karbonat elenerek karışıma yedirilir.
- Sonunda klasik kek hamurundan daha akışkan görünen az pürüzlü bir kek hamuru elde edilir.
- Vişneler eklenerek kapkek kalıplarına pay edilir.
- Üzeri fındıklarla süslenir (dilerseniz öğütüp içine de katabilirsiniz)
- 160 derece turbosuz ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder