Bitter Çikolatalı Glutensiz Sütsüz Kapkek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli)
  • 100 gram bitter kuvertür çikolata
  • 3 adet orta boy olgun muz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı haliyle)
  • 4 yemek kaşığı tef unu
  • 3 yemek kaşığı kinoa unu
  • 2 yemek kaşığı kuru vişne (veya sevdiğiniz başka bir kuru meyve)
  • 50 gram fındık
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Yumurtaları çırpmak için;

  • 1 çimdik tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve tuz köpürene kadar çırpılır.
  • Ayrı bir kapta muzlar ezilir, eritilmiş çikolata ve bal eklenerek karıştırılır. Bu karışım yumurtalara eklenerek el mikseri ile karıştırılır.
  • Hindistan cevizi yağı eklenip karıştırılır (benim hindistan cevizi yağım yumuşaktı, eritmeye ihtiyaç duymadım, donuk ve sertse eritip yumuşatmak gerekir).
  • Unlar ve karbonat elenerek karışıma yedirilir.
  • Sonunda klasik kek hamurundan daha akışkan görünen az pürüzlü bir kek hamuru elde edilir.
  • Vişneler eklenerek kapkek kalıplarına pay edilir.
  • Üzeri fındıklarla süslenir (dilerseniz öğütüp içine de katabilirsiniz)
  • 160 derece turbosuz ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.

Yorumlar