Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyükse 3 yeterli)
 - 100 gram bitter kuvertür çikolata
 - 3 adet orta boy olgun muz
 - 2 yemek kaşığı bal
 - 1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı haliyle)
 - 4 yemek kaşığı tef unu
 - 3 yemek kaşığı kinoa unu
 - 2 yemek kaşığı kuru vişne (veya sevdiğiniz başka bir kuru meyve)
 - 50 gram fındık
 - 1 tatlı kaşığı karbonat
 
Yumurtaları çırpmak için;
- 1 çimdik tuz
Nasıl Yapılır?
 - Yumurtalar ve tuz köpürene kadar çırpılır.
 - Ayrı bir kapta muzlar ezilir, eritilmiş çikolata ve bal eklenerek karıştırılır. Bu karışım yumurtalara eklenerek el mikseri ile karıştırılır.
 - Hindistan cevizi yağı eklenip karıştırılır (benim hindistan cevizi yağım yumuşaktı, eritmeye ihtiyaç duymadım, donuk ve sertse eritip yumuşatmak gerekir).
 - Unlar ve karbonat elenerek karışıma yedirilir.
 - Sonunda klasik kek hamurundan daha akışkan görünen az pürüzlü bir kek hamuru elde edilir.
 - Vişneler eklenerek kapkek kalıplarına pay edilir.
 - Üzeri fındıklarla süslenir (dilerseniz öğütüp içine de katabilirsiniz)
 - 160 derece turbosuz ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.
 
Yorumlar
Yorum Gönder