Malzemeler
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağından biraz fazla kaynar su
- 1 küçük demet maydanoz
- 1 küçük demet taze nane
- 6-7 adet taze soğan
- 2-3 adet sivri biber
- Küçük bir parça salatalık
- 2 adet limon
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- En az yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Arzuya göre pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Bulguru geniş bir kaba alın üzerine kaynar suyu dökün ve demlenmeye bırakın.
- Bu arada tüm yeşillikleri ince ince kıyın.
- Tavada sıvı yağı ve salçaları iyice kavurun demlenmiş bulgurun üzerine döküp karıştırın.
- Nar ekşisi, limon ve baharatlarını ekleyip karıştırın en son yeşillikler ile buluşturun. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder