Malzemeler
- 1 adet hazır yufka
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 100 gram dil peyniri
Şerbeti için :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetini yapalım, küçük bir tencerede su ve tozşekeri karıştırın.
- Ocağın üzerine alın ve kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatın.
- Bir tatlı kaşığı limon suyunu dökün iki üç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Yufkayı birkaç kez katlayın ve keskin bir bıçakla ince ince kesin, bu işlemi isterseniz birkaç saat önceden hazırlayarak yufkanın birazcık kurumasını bekleyip öyle yapabilirsiniz, o zaman yufkanın yapışmasını önlemiş olursunuz.
- Yapışmaz bir tavanın içinde tereyağını eritin, kesilmiş yufkanın üzerine dökün ve iki çatal yardımıyla yufkayı yağlayın.
- Yufkanın yarısını tavanın içine alın ve güzelce yayın, peynirini üzerine yerleştirin.
- Tekrar üzerine kalan yufkayı yerleştirin, orta ateşte iki tarafını istediğiniz bir renk alana kadar kızartın.
- İstediğiniz gibi kızarınca uygun bir tabağa çıkarın.
- Üzerine soğumuş olan şerbetini dökün, ve bu lezzetli çakma künefenizi sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder