20 Aralık 2022 Salı

Çakma Künefe Çok Lezzetli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 100 gram dil peyniri

Şerbeti için :

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetini yapalım, küçük bir tencerede su ve tozşekeri karıştırın.
  • Ocağın üzerine alın ve kaynamaya başlayınca beş dakika daha kaynatın.
  • Bir tatlı kaşığı limon suyunu dökün iki üç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Yufkayı birkaç kez katlayın ve keskin bir bıçakla ince ince kesin, bu işlemi isterseniz birkaç saat önceden hazırlayarak yufkanın birazcık kurumasını bekleyip öyle yapabilirsiniz, o zaman yufkanın yapışmasını önlemiş olursunuz.
  • Yapışmaz bir tavanın içinde tereyağını eritin, kesilmiş yufkanın üzerine dökün ve iki çatal yardımıyla yufkayı yağlayın.
  • Yufkanın yarısını tavanın içine alın ve güzelce yayın, peynirini üzerine yerleştirin.
  • Tekrar üzerine kalan yufkayı yerleştirin, orta ateşte iki tarafını istediğiniz bir renk alana kadar kızartın.
  • İstediğiniz gibi kızarınca uygun bir tabağa çıkarın.
  • Üzerine soğumuş olan şerbetini dökün, ve bu lezzetli çakma künefenizi sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder