Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı soda
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 3 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 1 adet yumurta sarısı (Beyazını sosunda kullanın, ziyan olmasın)
- Çörekotu, susam
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Küçük doğranan soğanı zeytin yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve tüm baharatları ekleyerek kavurun.
- İç harcını soğumaya bırakın.Zeytin yağ, soda, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
- Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırlanan sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
- Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
- 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın ya da iki katlı sarmadan pizza dilimi gibi dilimleyip ince sigara böreği gibi de sarabilirsiniz.
- Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişirin.
- Çıtır çıtır patatesli börek tarifi servise hazır. Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder