20 Aralık 2022 Salı

Patatesli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı soda
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı (Beyazını sosunda kullanın, ziyan olmasın)
  • Çörekotu, susam

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  • Küçük doğranan soğanı zeytin yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve tüm baharatları ekleyerek kavurun.
  • İç harcını soğumaya bırakın.Zeytin yağ, soda, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.
  • Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırlanan sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
  • Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.
  • 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın ya da iki katlı sarmadan pizza dilimi gibi dilimleyip ince sigara böreği gibi de sarabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişirin.
  • Çıtır çıtır patatesli börek tarifi servise hazır. Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder