Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küp küp doğranmış soğan
- 2 orta boy rendelenmiş patates
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase beyaz peynir
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için soğanlar küp küp doğranır.
- Patatesler rendelenip suyu sıkılır.
- Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı alınıp soğanlar eklenir.
- Pembeleşene kadar kavurulur.
- Üzerine patatesler eklenir.
- Tuz ve kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
- Kapağı kapatılıp ara ara karıştırarak 10-15 dk hafif yumuşayana kadar pişirilir.
- Sonrasında ocaktan alınıp ılımaya bırakılır.
- Ilıyan patateslerin içerisine rendelenmiş peynir ilave edilip karıştırılır. İç harcımız hazır.
- Sosu için: süt, su, sıvı yağ ve yumurta bir kaba alınıp karıştırılır.
- Yufkalardan biri tezgaha serilir.
- Üzerine bir iki kepçe sostan gezdirilip fırça ile her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Üzerine 2. Yufka serilir yine her yerine sostan sürülür.
- 3. Ve 4. Yufkalarda aynı şekilde aralarına sostan sürülerek üst üste koyulur.
- 4 kat elde etmiş olduk. Son kata da az miktarda sos sürülür.
- Hazırlanan iç harcı yufkanın üzerine boşaltılıp her yerine gelecek şekilde yaydırılır.
- Sağ ve soldan birer parmak katlanır.
- Sonrasında kalınca bir rulo olacak şekilde sarılır.
- Hazırlanan börek ortadan ikiye kesilir.
- Yağlı kağıda sarılıp buzluğa kaldırılır.
- Hemen pişirecekseniz eğer normal bölümüne de koyabilirsiniz.
- Daha sonra börekler çıkarılıp birer parmak aralıklarla dilimlenip yağlu kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35-40 dk pişirilir.
- Buzluğunuzda istediğiniz kadar kalabilir ihtiyaç duyduğunuzda çıkarıp dilimleyip tazecik pişirebilirsiniz.
- Muhteşem lezzetli bu böreği sizler de mutlaka deneyin
İç harcı için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder