18 Aralık 2022 Pazar

Dereotlu Kapya Biberli Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı pul tuz
  • yarım demet dereotu
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım kalıp beyaz peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dereotu ve kapya biberi ince ince doğrayalım bir kenara alalım.
  • -Ardından uygun bir yoğurma kabına sütü yoğurdu sıvı yağ yumurta beyaz peynir karbonat tuzu dereotu kapya biberi alalım iyice çırpalım.
  • Çırpma işlemini yaparken unu ilave edelim elimizle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Yoğurmuş olduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım elimizle biraz bastırarak sekil verelim yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
  • -Tepsiye dizmiş olduğumuz poğaçaların üzerine yumurta sarisi sürelim önceden ısıtmış olduğumuz 210 derece alt üst fırında 15 – 20 dakika kontrollü pişirelim.
  • Pişirmiş olduğumuz poğaçaları fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.
  • Not:isteğe göre baharat ilave edebilirsiniz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder