Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı pul tuz
- yarım demet dereotu
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Yarım kalıp beyaz peynir
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dereotu ve kapya biberi ince ince doğrayalım bir kenara alalım.
- -Ardından uygun bir yoğurma kabına sütü yoğurdu sıvı yağ yumurta beyaz peynir karbonat tuzu dereotu kapya biberi alalım iyice çırpalım.
- Çırpma işlemini yaparken unu ilave edelim elimizle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Yoğurmuş olduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım elimizle biraz bastırarak sekil verelim yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
- -Tepsiye dizmiş olduğumuz poğaçaların üzerine yumurta sarisi sürelim önceden ısıtmış olduğumuz 210 derece alt üst fırında 15 – 20 dakika kontrollü pişirelim.
- Pişirmiş olduğumuz poğaçaları fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.
Not:isteğe göre baharat ilave edebilirsiniz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder