5 Aralık 2022 Pazartesi

Dondurmalı İrmik Helvası (Muhteşem Kıvamıyla) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 80 gr tereyağ (2 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su

İçine;

  • Sade dondurma

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tereyağ ve sıvı yağını geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine 1 buçuk su bardağı irmiği ekliyoruz. İrmiği 15-20 dk iyice rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  • Şekeri ekliyoruz ve 1-2dk kavuruyoruz. Sütü ve suyu ekliyoruz ve çok hızlı karıştırıyoruz. Helvayı 4-5 dk daha karıştırarak kaynatıyoruz. Helvanın kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Helvayı kaseye alıp içine dondurmayı yerleştirip üzerini tekrar helva ile kaplıyoruz (kasenin içine buzdolabı poşeti koyarsanız helvanız daha kolay çıkacaktır) dondurmalı irmik helvası hazır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder