Malzemeler
- 1.5 su bardağı irmik
- 80 gr tereyağ (2 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
İçine;
- Sade dondurma
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağ ve sıvı yağını geniş bir tavaya alıyoruz. Üzerine 1 buçuk su bardağı irmiği ekliyoruz. İrmiği 15-20 dk iyice rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Şekeri ekliyoruz ve 1-2dk kavuruyoruz. Sütü ve suyu ekliyoruz ve çok hızlı karıştırıyoruz. Helvayı 4-5 dk daha karıştırarak kaynatıyoruz. Helvanın kapağını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Helvayı kaseye alıp içine dondurmayı yerleştirip üzerini tekrar helva ile kaplıyoruz (kasenin içine buzdolabı poşeti koyarsanız helvanız daha kolay çıkacaktır) dondurmalı irmik helvası hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder