5 Aralık 2022 Pazartesi

Tavuklu Lazanya Tarifi

 

Malzemeler

  • 9 yaprak lazanya

İç harcı için;

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuklu lazanya için öncelikle tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
  • Ardından uygun bir tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Tavukların rengi döndükten sonra üzerine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  • Doğradığımız soğan ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Daha sonra tavukların üzerine doğranmış domates, domates salçası ve tuzu da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirerek ocaktan alalım.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra un ekleyelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan una yavaş yavaş süt ilave edelim. Bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiber ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Uygun bir borcama hazırladığımız iç harcın bir kısmını alarak yayalım.
  • Üzerine beşamel sosun birazını gezdirelim ve lazanyaları yerleştirerek ilk katı tamamlayalım.
  • 2. kat için sırayla tekrar tavuklu harç, beşamel sos ve lazanya yapraklarını yerleştirelim.
  • Son olarak tekrar tavuklu harç ve beşamel sostan yerleştirdikten sonra üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Peynirleri güzelce eriyen ve pişen tavuklu lazanyamızı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.  Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder