Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 150g oreo bisküvi
Nasıl Yapılır?
- Oreolu magnolia için öncelikle kremasını hazırlayalım. Bunun için tencereye yumurta sarısı, toz şeker, un, nişasta ve sütü alalım. Hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından vanilyayı ekleyelim ve ocağı açalım. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Koyulaşıp kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve 5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kremayı karıştırma kabına aktaralım. İçerisine sıvı kremayı ekleyerek mikserle çırpalım.
- Bisküvili katman için oreoları rondoya alalım ve rondoyu bisküviler un haline gelene kadar çalıştıralım.
- Daha sonra kremamızın bir kısmını kuplara eşit olacak şekilde paylaştıralım. Üzerine rondodan çektiğimiz bisküvilerden 3’er tatlı kaşığı kadarını alalım ve düzeltelim.
- Tekrar bir katman daha tüm kuplara krema yerleştirelim.
- Son olarak tekrar bisküvilerden yerleştirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder