Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet elma
Üzeri için;
- File badem ya da fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına sıvı yağ,yoğurt,şeker,1 yemek kaşığı vanilyayı alalım. Şeker eriyip, homojen bir kıvam alana kadar çırpalım. 200 ml klasik su bardağına 1 bardak bu karışımı ayıralım. Boza kıvamında bir karışım elde ediyoruz.
- Bu sosu kekimiz pişene kadar buzdolabına kaldıralım. Kalan karışıma 3 adet yumurta ekleyip,çırpmaya devam edelim.
- Ardından un ve kabartma tozunu ilave edip son kez çırpalım. Normal kek hamuruna göre biraz daha koyu kıvamlı oluyor. Üzerine dizdiğimiz elma dilimlerinin tabana inmemesi için koyu kıvamlı olmalı.
- Kelepçeli kek kalıbımızın tabanına yağlı kağıt koyalım. Ben 26 cm lik kalıpta yaptım. Harcımızı kalıba koyalım. Üzerine 4 parçaya böldüğümüz elmaları ince ince dilimleyip, sırayla kek harcımızın üzerine yerleştirelim. Üzerine file badem ya da fındık serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız ayarda 40 dakika pişirelim. Her fırın farklılık gösterebilir, yarım saat kontrol edelim.
- Pişen keki fırından çıkaralım. İlk sıcağının çıkması için birkaç dakika bekleyelim. Daha sonra ayırdığımız sosu yavaşca boşaltalım ve fırçayla her yerine gelecek şekşlde yayalım.
- Kekimiz tamamen soğuyunca servis edebilisiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder