5 Aralık 2022 Pazartesi

Elmalı Kurabiye (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

İç harcı için;

  • 3 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için elmaları rendeleyip şeker ilave ederek suyunu çene kadar pişiriyoruz. Tarçın ve isteğe göre ceviz ilave ederek iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığında tereyağı ile diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak hamur yoğurulur. Kolay şekil alması için 15 dk kadar buzdolabında bekletelim.
  • Hamur 1cm kalınlığında açılır kalıpla veya bardak ile daireler kesip iç harç ile doldurularak kapatılır.
  • 180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Üzerine sıcağı sıcağına pudra şekeri elenir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder