Malzemeler
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Un
İç harcı için;
- 3 elma orta boy elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük boy çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için elmaları rendeleyip şeker ilave ederek suyunu çene kadar pişiriyoruz. Tarçın ve isteğe göre ceviz ilave ederek iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığında tereyağı ile diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak hamur yoğurulur. Kolay şekil alması için 15 dk kadar buzdolabında bekletelim.
- Hamur 1cm kalınlığında açılır kalıpla veya bardak ile daireler kesip iç harç ile doldurularak kapatılır.
- 180° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine sıcağı sıcağına pudra şekeri elenir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder