5 Aralık 2022 Pazartesi

Lokmalık Nevzine Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Yarım su bardağı pekmez

Hamuru için;

  • 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı robottan çekilmiş ceviz

Süslemek için

  • Toz fıstık

    Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; su ve şeker kaynamaya bırakılır kaynayan şerbete limon eklenip 10 dk kaynatıp soğumaya bırakılır, soğuyan şerbete pekmez eklenip karıştırılır.
  • Hamuru için un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip bir bardak ceviz eklenip tekrar yoğrulur.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınıp, silindir şekli verilip dilediğiniz boyutta kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet gezdirilip 2 saat dinlendirilip toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder