Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- Yarım su bardağı pekmez
Hamuru için;
- 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 su bardağı robottan çekilmiş ceviz
Süslemek için
- Toz fıstık
Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; su ve şeker kaynamaya bırakılır kaynayan şerbete limon eklenip 10 dk kaynatıp soğumaya bırakılır, soğuyan şerbete pekmez eklenip karıştırılır.
- Hamuru için un ve ceviz dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip bir bardak ceviz eklenip tekrar yoğrulur.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınıp, silindir şekli verilip dilediğiniz boyutta kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilip ilk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet gezdirilip 2 saat dinlendirilip toz fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder