5 Aralık 2022 Pazartesi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı )

Bulamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayalım suyu ve şekeri karıştırıp ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım 15 dk kaynayınca yarım limon suyunu sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Tatlının hamuru için un kabartma tozu vanilya hariç diğer malzemeleri karıştıralım karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Daha sonra kontrollü bir şekilde unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp, önce süte batırıp sonra bolca haşhaşa bulayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim üzerine fıstık badem ya da ceviz batıralım.
  • Önceden 180° ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine gezdirelim. 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder