3 Aralık 2022 Cumartesi

Favoriniz Olacak Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar

Tavuklu harç için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tutam kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için; rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp haşlayın. Aşırı haşlamamaya dikkat edin diriliğini kaybetmesin.
  • Tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip 2-3 dk daha kavurun. En son maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Haşlanan karnabaharları süzün ve uygun borcama yayın. Üstüne hazırladığınız tavuklu harcı yayın. Beşamel sos için sıvı yağ ve tereyağını tencereye alıp unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ardından sütü ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Bu şekilde karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Sonra dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcağı sıcağına beşamel sosu tavuğun üstüne gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet, şifa olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder