Malzemeler
- 1 küçük boy karnabahar
Tavuklu harç için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için; rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp haşlayın. Aşırı haşlamamaya dikkat edin diriliğini kaybetmesin.
- Tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip 2-3 dk daha kavurun. En son maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Haşlanan karnabaharları süzün ve uygun borcama yayın. Üstüne hazırladığınız tavuklu harcı yayın. Beşamel sos için sıvı yağ ve tereyağını tencereye alıp unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin.
- Ardından sütü ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Bu şekilde karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Sonra dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcağı sıcağına beşamel sosu tavuğun üstüne gezdirin. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet, şifa olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder