Malzemeler
- Yarım paket margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 – 3,5 su bardağı un (2,5 bardaktan sonrası kontrollü eklenmeli )
Hamurun yarısına eklemek için;
- 1 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Yağ, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta ve vanilya yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş un eklenir. Yukarıda belirttiğim gibi kontrollü eklenir.
- Hamurumuz toparlanınca ikiye ayrılır. Bir parçasına kakao eklenip yoğrulur.
- Her iki hamurumuzda fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Daha sonra bir sade bir kakaolu yan yana 6 tane dizilip yuvarlak yapılır. Avcumuzun içine alınıp çok fazla birbirine karıştırmadan yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- 150-160 derece fırında 20-25 dk kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder