7 Aralık 2022 Çarşamba

Fırında Tereyağlı Tavuk Kapama Tarifi

 

Malzemeler

Pirinci Islatmak İçin:

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Haşlama İçin:

  • Dilediğiniz tavuk parçaları veya 9 adet tavuk baget
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Pilavı İçin:

  • 4 su bardağı pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak tavuk suyu (1200 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, uygun büyüklükte bir tencereye temizlenmiş, yıkanmış tavuk parçalarınızı alın.
  • Bir adet orta boy soğanı dörde bölün ve iki adet defne yaprağı ile beraber tencereye ekleyin.
  • Üzerlerine gelecek kadar su ilavesi yapın ve tavuklarınızı haşlanmaya bırakın. (Tepsinizin büyüklüğüne göre yeterli miktarda, tavuğun sevdiğiniz farklı kısımlarını da kullanabilirsiniz. Kullandığım tepsinin ölçüsü; 35 cm.)
  • Tavuklar kaynamaya başladıktan sonra tuz ilavesini de yapın ve toplamda 30 dakika kadar haşlayın.
  • Pirinci, bol su ile yıkayın ve bir kapta üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesi yaparak, 15 dakika beklemeye alın. Sürenin sonunda, pirincin suyunu süzün ve bir kere durulayın.
  • Ayrı bir tencereye ince doğranmış taze soğanları ve tereyağını alın ve bir miktar öldürün.
  • Ardından pirinci de ekleyin ve güzelce kavurun.
  • Tuz, karabiber ilavesini yapın ve tekrar karıştırın.
  • Fırın tepsisine, kavurduğumuz pirinci eşit şekilde yayın.
  • Tavuk parçalarını üzerlerine dizin ve sıcak tavuk suyunu tepsinin her tarafına gezdirerek dökün. Tavuk parçalarının üzerine isteğinize bağlı olarak kırmızı toz biber serpebilirsiniz veya fırından aldıktan sonra da üzerine ekleyebilirsiniz.
  • Ardından tepsiyi önceden 150 dereceye ısıtılmış fırına verin ve pilav suyunu çekip, pirinç taneleri pişene kadar pişirin yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme sürecinin son 10 dakikasında, sıcaklığı 190-200 dereceye çıkartıp, tavukların üzerlerinin biraz daha kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Servis sırasında, üzerine taze yeşillikler serpebilirsiniz.
  • Not: Ölçüleri dilerseniz yarı yarıya azaltarak da tarifi hazırlayabilirsiniz. Tavuk parçalarınızın adedini, kişi sayınıza göre belirleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun. 🍗 🍴 🌹 ❤ 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder