Malzemeler
- 5 adet patates
- 6-7 tane kornişon turşusu
- 1 çay bardağından biraz fazla mısır
- 1 tutam dereotu
- 1 tane közlenmiş kapya biber
- 1 tane kırmızı soğan
- 4 dal taze soğan
- 1 tane havuç rendesi
Sosu için;
- 1 su bardağına yakın yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- Yarım limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. Diğer taraftan soğanları doğrayıp havuçları rendeliyoruz.
- Közlenmiş biberleri ,kornişon turşuyu ve dere otunu da doğruyoruz.
- Üzerine mısırı dökelim.
- Sosu için; mayonezi yoğurt hardalı limon suyunu tuz ve karabiberi ayrı kapta karıştırıyoruz.
- Sonrasında bütün malzemeleri karıştırıp servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder