Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz seker
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 cay kaşığı tarçın
- 1 cay kaşığı limon suyu
- 1 adet havuç
- 1 cay bardağı rondodan çekilmiş ceviz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtaları yoğurma kabına alıp şekerimizi ilave edelim ,köpük oluncaya denk çırpalım .
- Sütü ve yağıda ilave edip karıştırıp unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim,çırpalım .
- 2 dk daha sonra havuç, tarçın ve ceviz içinide koyup karıştırıp yağladığımız kek kalıbına koyalım.
- 185 derece fırına atıp pişirelim çıkarırken içini kürdanla kontrol edin ve fırını sürekli açıp kapamayın.
- Pişen kekimizi alıp kekimizin kolay bir şekilde çıkması için bir bezi ıslayıp kek kalıbının altına yerleştirin.
- 15 dk soğuduktan sonra keki sunum tabağına alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder