Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 adet orta bot patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Sosu için;
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri minik minik doğrayalım ve içine 1 tane havuç rendeleyelim.
- Bir tavaya yağımızı alalım. İçine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Patateslerimizi soğanın içine ekleyip, karıştıralım. Kapağını kapatıp, orta ateşte hafif yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Yumuşayan patateslerin içine baharatlarını ekleyip karıştıralım ve ocaktan indirelim.
- Çabuk soğuması için başka bir tabağa boşaltalım.
- Sosu için geniş bir kaseye sos için gerekli malzemelerin hepsini alalım ve karıştıralım.
- Düz bir zemine yufkamızın 1 tanesini alalım ve ortadan ikiye keselim.
- Hazırlamış olduğumuz sosla her tarafını yağlayalım ve fırçayla yayalım. Diğer yarısını yağladığımızın üzerine koyalım ve tekrar her tarafını soslayalım.
- Kenarlarını videoda gördüğünüz gibi kesip içe doğru katlayalım. Oval kısmınıda kesmeden katlayalım ve yufkamıza dikdörtgen şekli verelim.
- Katlamış olduğumuz geniş kısmına patatesli harcımızdan koyalım ve elimizle düzeltelim.
- Yufkamızı çok sıkıştırmadan saralım.
- Sarmış olduğumuz böreğimizi 4,er parmak kalınlığında ortalama 5 cm aralıklarla keselim ve hafif yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcama yerleştirelim.
- Bütün yufkalar için aynı işlemi uygulayalım ve üzerini kalan yağlı sosla yağlayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fanlı farında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Ortalama 40-45 dakikada pişecektir.
Çıtır çıtır börekleri dilediğiniz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder