Malzemeler
- 5 adet ayva
- 2 ye bölünmüş her ayva için 1 fincan toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 7-8 adet ayva çekirdeği
- Ayva kabuğu
- 1 tutam hibiskus
- 1 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1 tutam hibiskusu 1 bardak sucak su ile demleyelim.
- Kenarda bekletip rengini almasını bekleyelim.
- Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyelim.
- Tencerenin tabanını ayva kabuklarıyla kaplayalım.
- Ayvaları dizip üzerine göz kararı toz şeker ekleyelim. (tarifinde her ayvaya 1 fincan toz şeker şeklinde ama ben yarım fincan kadar ekledim)
- Tencereye 1 çubuk tarçın,2-3 tane karanfil ve ayva çekirdeklerinden ekleyip demlenen hibiskusu dökelim. Hatta bardaktaki hibiskusları da tencereye ekleyebilirsiniz.
- Baştan orta ateşte ,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayvaları arada alt üst çevirerek eşit şekilde hibiskusun rengini almasını sağlayalım🌺
- Piştikten sonra kaymak ve antep fıstığı tozu ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder