20 Aralık 2022 Salı

Hibiskuslu Ayva Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet ayva
  • 2 ye bölünmüş her ayva için 1 fincan toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 7-8 adet ayva çekirdeği
  • Ayva kabuğu
  • 1 tutam hibiskus
  • 1 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • 1 tutam hibiskusu 1 bardak sucak su ile demleyelim.
  • Kenarda bekletip rengini almasını bekleyelim.
  • Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyelim.
  • Tencerenin tabanını ayva kabuklarıyla kaplayalım.
  • Ayvaları dizip üzerine göz kararı toz şeker ekleyelim. (tarifinde her ayvaya 1 fincan toz şeker şeklinde ama ben yarım fincan kadar ekledim)
  • Tencereye 1 çubuk tarçın,2-3 tane karanfil ve ayva çekirdeklerinden ekleyip demlenen hibiskusu dökelim. Hatta bardaktaki hibiskusları da tencereye ekleyebilirsiniz.
  • Baştan orta ateşte ,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ayvaları arada alt üst çevirerek eşit şekilde hibiskusun rengini almasını sağlayalım🌺
  • Piştikten sonra kaymak ve antep fıstığı tozu ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder