Malzemeler
- 500 gram nohut
- 5 yemek kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- Zeytinyağı
- Toz biber
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- Kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 4 adet kornişon turşu
- 4 adet ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Nohutu bir gece önceden suya koyun.
- Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün.
- Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.
- Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını robottan geçirip püre haline getirin.
- Humusu servis tabağına alın.
- Zeytinyağı ve toz biberi humusun üzerine gezdirin.
- İsteğe göre ceviz,maydanoz ve kornişon turşu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder