Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta (mümkünse mısır nişastası )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 100 ml
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak margarini eritiyoruz. Erittiğimiz margarini dolapta 15-20 dk donmasını sağlıyoruz. Yeniden donmuş yağımızın altına çok az bir suyu birikecektir onu döküp yağımızı yoğurma kabına alıyoruz.
- Üzerine un dışında diğer malzemeleri ekleyip birbirine karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ben hamurun yarısına biraz kakao ekledim ve iki çeşit yaptım.
- Hamurumuzdan parçalar alıp tezgah üzerinde uzun çubuk şeklinde yuvarlayıp üzerine çatal ile şekil veriyoruz. İki parmak enliliğinde kesip kurabiyelerimizi tepsiye diziyoruz.
- 160 derece fırında üzerleri kızrmadan 20 dk kadar pişiriyoruz. Pişen ve soğuyan kurabiyelerimize isteğe bağlı pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder