Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı pekmez (62,5 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Süsleme glazürü (dr.oetker)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini güzelce mikserle çırpalım.
- İyice çırpıldıktan sonra pekmez, yumurta sarısını çırpılmış tereyağı ve pudra şekerinin içerisine ilave edip çırpmaya devam edelim. Bu aşamadan sonra elimizle yoğurmaya başlayacağız.
- Son olarak, Elediğimiz un, kabartma tozu, tarçın, zencefili ilave edelim, yoğuralım. Hamurumuz toparlanıncaya kadar yoğurup, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamuru streçleyip, hiç açık yer kalmadan kapatalım ve 15 dakika buzdolabında bekletelim.
- Sürenin sonunda pişirme kağıdını tezgaha koyalım,açtıralım. Hamuru yağılı kagidin üzerine koyup,tekrar başka bir yağlı kağıtla kapatalım. Merdaneyle hamuru açalım. Daha sonra istediğimiz kalıpla şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız kurabiyeleri koyalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız 12 dakika pişirelim. Pişme süresi Farklılık gösterebilir, kontrol edelim.
- Kurabiyelerimiz tamamen soğuduktan sonra glazürle (kalem gibi uç kısmı bu glazürlerin kendiniz kurabiyelerin üzerini dilediğiniz gibi kolaylıkla süsleyip, şekil verebilirsiniz) Kullanma şekli kutunun arkasında yazan şekilde yapılmalı.
- Yağlı kağıt üzerinde sekil verdiğimiz kurabiyeleri servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder