7 Aralık 2022 Çarşamba

Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyeleri Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı pekmez (62,5 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Süsleme glazürü (dr.oetker)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini güzelce mikserle çırpalım.
  • İyice çırpıldıktan sonra pekmez, yumurta sarısını çırpılmış tereyağı ve pudra şekerinin içerisine ilave edip çırpmaya devam edelim. Bu aşamadan sonra elimizle yoğurmaya başlayacağız.
  • Son olarak, Elediğimiz un, kabartma tozu, tarçın, zencefili ilave edelim, yoğuralım. Hamurumuz toparlanıncaya kadar yoğurup, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hamuru streçleyip, hiç açık yer kalmadan kapatalım ve 15 dakika buzdolabında bekletelim.
  • Sürenin sonunda pişirme kağıdını tezgaha koyalım,açtıralım. Hamuru yağılı kagidin üzerine koyup,tekrar başka bir yağlı kağıtla kapatalım. Merdaneyle hamuru açalım. Daha sonra istediğimiz kalıpla şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız kurabiyeleri koyalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında fansız 12 dakika pişirelim. Pişme süresi Farklılık gösterebilir, kontrol edelim.
  • Kurabiyelerimiz tamamen soğuduktan sonra glazürle (kalem gibi uç kısmı bu glazürlerin kendiniz kurabiyelerin üzerini dilediğiniz gibi kolaylıkla süsleyip, şekil verebilirsiniz) Kullanma şekli kutunun arkasında yazan şekilde yapılmalı.
  • Yağlı kağıt üzerinde sekil verdiğimiz kurabiyeleri servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder