Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 adet mereng
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı su
- 1 çay kaşığı pancar tozu
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Toparladığımız hamuru tezgaha alarak iki eşit parçaya bölelim.
- Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serperek merdane ile açalım. Hafif hafif un serperek istediğimiz inceliğe gelene kadar açalım.
- Açtığımız hamuru kalp şeklindeki kalıplarımızla keselim. Dilerseniz farklı kalıplarla ya da bardakla da kesebilirsiniz.
- Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirelim ve kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180°C fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Kurabiyeleri benim gibi süslemek için bir kaseye mereng aldım ve un haline gelene kadar ezelim.
- Üzerine pancar tozu ekleyerek ezmeye devam edelim.
- Pudra şekeri ve su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bu aşamada pancar tozu veya gıda boyasının miktarını arttırıp azaltarak rengin tonunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerimizin üzerini kaplayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder