1 Aralık 2022 Perşembe

Kalpli Kurabiyeler Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet mereng
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 çay kaşığı pancar tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamuru tezgaha alarak iki eşit parçaya bölelim.
  • Bir tanesini kenara alalım ve diğerine biraz un serperek merdane ile açalım. Hafif hafif un serperek istediğimiz inceliğe gelene kadar açalım.
  • Açtığımız hamuru kalp şeklindeki kalıplarımızla keselim. Dilerseniz farklı kalıplarla ya da bardakla da kesebilirsiniz.
  • Tüm hamuru aynı şekilde açıp şekillendirelim ve kurabiyelerimizi tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 180°C fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Kurabiyeleri benim gibi süslemek  için bir kaseye mereng aldım ve un haline gelene kadar ezelim.
  • Üzerine pancar tozu ekleyerek ezmeye devam edelim.
  • Pudra şekeri ve su ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Bu aşamada pancar tozu veya gıda boyasının miktarını arttırıp azaltarak rengin tonunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız karışım ile kurabiyelerimizin üzerini kaplayalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder