5 Aralık 2022 Pazartesi

Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 50 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yaklaşık 2,5 -3 su bardağı)

İçi harcı için;

  • Beyaz peynir, zeytin,vs .istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın ve elinizle karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave edip, yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Küçük parçalar kopararak yuvarlayin ve uzunlamasına inceltin iç malzemesini koyun ve kapatın. Birleştirdiğiniz taraf alta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Yumurta sarısını sürüp çatalla çizik atın ve susam serpin.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder