Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 350 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket yaş maya
- 1 kilodan fazla un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçi için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, bezelere ayırıyoruz üzerini kapatıp 25 dk kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurların bazılarını yuvarlak şekilde bırakıp tepsiye yerleştiriyoruz sade olması için.
- Peynirli olan poğaça hamurlarını mayalı şekliyle alıp ortasına elimizle bastırıp içine peynir koyup kapatıyoruz, parmağınızla da üzerine bastırıp şekil veriyoruz.
- Kaşar peynirli olanları elimizle açıp içine harcını koyup kapatıyoruz, uzun sivri bir poğaça şekli verip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tamamladıktan sonra üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz, dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca ilk sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder