9 Aralık 2022 Cuma

Karışık Pastane Poğaçası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 350 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 paket yaş maya
  • 1 kilodan fazla un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz, bezelere ayırıyoruz üzerini kapatıp 25 dk kadar mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurların bazılarını yuvarlak şekilde bırakıp tepsiye yerleştiriyoruz sade olması için.
  • Peynirli olan poğaça hamurlarını mayalı şekliyle alıp ortasına elimizle bastırıp içine peynir koyup kapatıyoruz, parmağınızla da üzerine bastırıp şekil veriyoruz.
  • Kaşar peynirli olanları elimizle açıp içine harcını koyup kapatıyoruz, uzun sivri bir poğaça şekli verip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Tamamladıktan sonra üzerini kapatıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz, dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca ilk sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder