Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı un
- Kahvaltılık çikolata
Nasıl Yapılır?
- Kasırga kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta aklarını alalım.
- Üzerine tuz ekleyerek koyulaşıp köpük kıvamında olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce karışana kadar çırpalım.
- Hazırladığımız kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu ilave ederek tekrar çırpalım.
- Kakaolu hamurun kıvamını dengelemek için içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar su veya süt ekleyebilirsiniz.
- Çırptığımız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura orantılı bir şekilde paylaştıralım ve spatula ile aynı yönde karıştırarak söndürmeden hamurlara köpüğü yedirelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabına sade kek hamurumuzu boşaltalım.
- Üzerine kakaolu kek hamurunu her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
- Şekillendirmek için bir çöp şiş veya çatalın arka tarafıyla kekin üzerinde sağdan sola ve yukarıdan aşağıya çizikler atalım.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen keki fırın kabından çıkaralım, üzerine başka bir pişirme kağıdını yerleştirerek ters çevirelim.
- Üstte kalan pişirme kağıdını yavaş bir şekilde kekten sıyıralım.
- Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı sıcak kekin üzerine sürüp ince ve eşit bir katman olacak şekilde yayalım. Bu aşamada kekin soğumasını beklemeyin, sıcak olması gerekiyor.
- Ardından pişirme kağıdından da destek alarak kekimizi rulo şeklinde saralım. Bir kaç dakika bu şekilde dinlendirelim.
- Soğuduktan sonra keki dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Arası için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder