20 Aralık 2022 Salı

Kasırga Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • Arası için;

    • Kahvaltılık çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Kasırga kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta aklarını alalım.
    • Üzerine tuz ekleyerek koyulaşıp köpük kıvamında olana kadar çırpalım.
    • Üzerine sıvı yağ, süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek tüm malzemeyi güzelce karışana kadar çırpalım.
    • Hazırladığımız kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar kakaoyu ilave ederek tekrar çırpalım.
    • Kakaolu hamurun kıvamını dengelemek için içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar su veya süt ekleyebilirsiniz.
    • Çırptığımız yumurta aklarını sade ve kakaolu hamura orantılı bir şekilde paylaştıralım ve spatula ile aynı yönde karıştırarak söndürmeden hamurlara köpüğü yedirelim.
    • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabına sade kek hamurumuzu boşaltalım.
    • Üzerine kakaolu kek hamurunu her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
    • Şekillendirmek için bir çöp şiş veya çatalın arka tarafıyla kekin üzerinde sağdan sola ve yukarıdan aşağıya çizikler atalım.
    • Kekimizi  önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda pişen keki fırın kabından çıkaralım, üzerine başka bir pişirme kağıdını yerleştirerek ters çevirelim.
    • Üstte kalan pişirme kağıdını yavaş bir şekilde kekten sıyıralım.
    • Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı sıcak kekin üzerine sürüp ince ve eşit bir katman olacak şekilde yayalım. Bu aşamada kekin soğumasını beklemeyin, sıcak olması gerekiyor.
    • Ardından pişirme kağıdından da destek alarak kekimizi rulo şeklinde saralım. Bir kaç dakika bu şekilde dinlendirelim.
    • Soğuduktan sonra keki dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder