20 Aralık 2022 Salı

Nutellalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 11 adet nutella topu
  • 110 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
  • 100 gram çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nutelladan yarım yemek kaşığı alarak bir tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt üzerine hafifçe yayarak 11 adet top hazırlıyoruz. Bunları en az 30 dk dondurucuda bekletiyoruz.
  • Hamuru için tereyağ ve pudra şekeri çırpılıp vanilya ve yumurtalar eklenip tekrar çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip 100 gram çikolata bıçakla parçalara bölünüp hamura eklenip tekrar yoğurulup hamur eşit 11 bezelere bölünür.
  • Dondurucuda yeteri kadar bekleyen nutella topları çıkartılıp kurabiye hamurları açılarak içerisine nutella eklenip kenarlardan kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Tüm kurabiye hamurlarını aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25 dk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder