Malzemeler
- 11 adet nutella topu
- 110 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
- 100 gram çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nutelladan yarım yemek kaşığı alarak bir tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt üzerine hafifçe yayarak 11 adet top hazırlıyoruz. Bunları en az 30 dk dondurucuda bekletiyoruz.
- Hamuru için tereyağ ve pudra şekeri çırpılıp vanilya ve yumurtalar eklenip tekrar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenerek yoğurulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilip 100 gram çikolata bıçakla parçalara bölünüp hamura eklenip tekrar yoğurulup hamur eşit 11 bezelere bölünür.
- Dondurucuda yeteri kadar bekleyen nutella topları çıkartılıp kurabiye hamurları açılarak içerisine nutella eklenip kenarlardan kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Tüm kurabiye hamurlarını aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25 dk pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder