Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 parça karnabahar
- 3 parça kereviz sapı (yaprağı da olabilir)
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 ölçek toz kolajen
- 1 litre su
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı, tereyağı ve kuru soğanı alıp hafif kavuralım.
- Un ekleyip kavuralım.
- Sırasıyla havuç, patates, sarımsak, karnabahar, kereviz sapını ekleyip karıştıralım.
- Tuz, karabiber, zerdeçallı ekleyip kavuralım.
- Kolajenli ekleyip suyunu ilave edelim.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirip blendırdan geçirelim. Kıvamı koyu ise sıcak su ekleyip açabilirsiniz. Servis ederken kasenize limon sıkabilirsiniz çok yakışıyor, afiyet olsun.
Not: Kolajen olmak zorunda değil müthiş bir çorba limonla efsane oluyor, üzerine kızarmış ekmek de yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder