12 Aralık 2022 Pazartesi

Kır Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Hamur için;

  • Yarım paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; yoğurma kabına maya ve ılık suyu alalım. Maya eriyene kadar karıştıralım. Şeker, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • İçi için; tavaya kıymayı alalım. Tereyağ ile kavuralım. Salça ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. İnce doğranmış soğanları ardından biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesi ve baharatları ekleyerek suyunu iyice çektirelim.
  • Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım. toplamda 8 adet kır pidesi çıkıyor.
  • Bezeleri uzunlamasına merdane ya da oklara yardımıyla açalım. Hamurun ortasına içi yerleştirip ucundan başlayarak iki taraflı birleştirelim. Üzerine bastıralım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz pideleri 15 dakika dinlendirip üzerine yumurtalı karışımı sürelim.
  • 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan pidelere tereyağ banyosu 🛁 yaptırdıktan sonra üzerini nemli bezle örtüp 5 dakika daha dinlendirelim veeeee servise hazır. Dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder