Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Hamur için;
- Yarım paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Hamur için; yoğurma kabına maya ve ılık suyu alalım. Maya eriyene kadar karıştıralım. Şeker, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- İçi için; tavaya kıymayı alalım. Tereyağ ile kavuralım. Salça ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. İnce doğranmış soğanları ardından biberleri ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesi ve baharatları ekleyerek suyunu iyice çektirelim.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım. toplamda 8 adet kır pidesi çıkıyor.
- Bezeleri uzunlamasına merdane ya da oklara yardımıyla açalım. Hamurun ortasına içi yerleştirip ucundan başlayarak iki taraflı birleştirelim. Üzerine bastıralım.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz pideleri 15 dakika dinlendirip üzerine yumurtalı karışımı sürelim.
- 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan pidelere tereyağ banyosu 🛁 yaptırdıktan sonra üzerini nemli bezle örtüp 5 dakika daha dinlendirelim veeeee servise hazır. Dilimleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder