Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçi alalım ve üzerine su ilave edelim.
- Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, ara ara karıştırarak pişirelim.
- Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Uygun bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak çözdürelim.
- Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
- Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim.
- Buzdolabına kaldıralım. 2 3 saat bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder