Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1,5 su bardağı ılık su
- ️ 1,5 yemek kaşığı granül kahve
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne
Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için nişasta ve labne hariç tüm malzemeleri tencerede karıştıralım. Nişastayı biraz sütle açıp karışıma ekleyelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Labne için bir müddet bekleyelim ki muhallebi soğusun.
- Labneyi ekledikten sonra mikser ya da blender yardımıyla peyniri karışıma yedirelim.
- Benim acelem vardı mikserleyemedim biraz topak kaldı. O yüzden pürüzsüz kıvam için mutlaka mikserlenmeli.
- Ilık suyla kahveyi hazırlayalım su çok sıcak olmasın bisküviler için ılık olması yeterli.
- Kedidili bisküvileri kahveyle ıslatıp şekerli kısmı yukarı gelecek şekilde yani düzü üstü gelecek şekilde borcamın zeminine yerleştirelim.
- Daha sonra muhallebiden yayalım. Bisküvi ile bir kat daha yapalım. Kalan kremayı en üste yayalım.
- Krema soğuduktan sonra kakao ile süsleyelim. Tiramisu servise hazııır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder